U bent hier:

Leiderschapsprogramma

WAT ALS….

we vrouwelijke power ‘for good’ kunnen ontsluiten? Wat als we een nieuw verhaal kunnen creëren dat inclusief en divers is? Zodat we samen een verhaal van mogelijkheden creëren dat het beste van het vrouwelijke én mannelijke combineert?

Bekijk hier de video.

Ben jij de changemaker die we zoeken? 
Bij het WIFS leiderschapsprogramma is per ronde plaats voor 10-14 changemakers die zich in willen zetten voor een toekomst waarin vrouwelijke kwaliteiten in leiderschap net zo’n belangrijke rol innemen als de mannelijke. Ben jij werkzaam in de financiële sector of draag je deze een warm hart toe? Voel je dat er verandering nodig is en wil je in jouw organisatie het verschil maken? Vind je het fijn om dit niet alleen te doen, maar met een bruisende community?

Meld je dan aan voor het WIFS leiderschapsprogramma
Het WIFS leiderschapsprogramma zorgt ervoor dat je:

 • Jouw potentieel optimaal gaat benutten. Het geeft je de middelen & kracht voor jouw ontdekkingsreis. 
 • Samen met anderen in het programma de vrouwelijke power ontsluit, zodat we samen een nieuw verhaal creëren waarin de balans tussen vrouwelijke en mannelijke kracht optimaal is. Dit nieuwe verhaal is er één van mogelijkheden.
 • Een nieuwe werkelijkheid creëren van waaruit we samen verandering 'for good' in gang zetten binnen jouw organisatie, de financiële sector en de hele wereld.

Praktische informatie
Het WIFS leiderschapsprogramma start met een programma van één avond en 2,5 dag op een locatie centraal in Nederland. Het hele programma duurt enkele maanden, met een journey en daarna drie terugkommomenten. 

Meer informatie en inschrijven
Heb je vragen of wil je je inschrijven? Mail dan naar Nelsy Salden. Om ervoor te zorgen dat iedereen met de juiste verwachtingen instapt en we met een groep gelijkgestemden het programma doen, krijg je eerst een telefonisch intake met Peter Paul Leutscher van RedZebra.

Het is nú de tijd voor verandering!
"We leven in een tijd van buitengewone verandering. Een tijd waarin elk individu, elk bedrijf, elke sector en elke overheid de gevolgen ondervindt van doorbraken op het gebied van rekenkracht, connectiviteit, kunstmatige intelligentie, biotechnologie en andere innovatieve technologieën. Dit is een revolutie zonder grenzen die zich met een ongelooflijke snelheid over de wereld verspreidt." Klaus Schwab – World Economic Forum

In deze tijd van buitengewone veranderingen wordt de aarde, ons thuis, steeds kwetsbaarder. Haar welzijn (en het onze) wordt bedreigd door systemische crises in onze relatie met onszelf, met elkaar en met de aarde.

We zijn uit balans. Om het evenwicht te herstellen moeten we de vrouwelijke stem een grote rol geven en de vrouwelijke power in balans brengen met de mannelijke. Om goed te kunnen reageren op de uitdagingen waar we voor staan binnen onze organisaties, onze sector, de wereld, moeten we verschuiven van ‘power over’ naar ‘power to create’. In essentie gaat het hier om relaties en verbindingen, de essentie van vrouwelijke kracht.

Luister de podcast over het WIFS leiderschapsprogramma
In aflevering 2 van onze podcast is Mirelle van Gemert in gesprek met Fionnuala Herder-Wynne over het WIFS leiderschapsprogramma.

Deze podcast beluister je op Spotify of iTunes.

Hoe kan het WIFS Leiderschapsprogramma helpen? 
De kern van het programma is een persoonlijke ontdekkingsreis, maar wel één die wordt ondernomen in gemeenschap met anderen zoals jij. Vanaf het begin stimuleert het programma reflectie, bewustzijn, gemeenschap en actie ‘for good’ op jouw uitdaging en een gedeelde uitdaging.

Het programma bestaat uit 3 fasen:

 1. Voorbereiding.
 2. De deep dive Journey Intensive die je samen met een community van changemakers doorloopt.  
 3. In Actie. Ondersteund door een community van changemakers, mentors en/of sponsors van binnen jouw ecosysteem en door coaching van de RedZebra facilitators.

Het hele programma vind je hier.

Zij gingen je voor…
“… ze maakten magie mogelijk”. En bekijk de testimonials in deze video.

Waarom dit programma?
Een toekomst waarin de financiële sector net zo divers én inclusief is als onze samenleving. Daar maken we ons bij WIFS hard voor. Juist in de financiële sector zijn mannelijke kwaliteiten in leiderschap van origine de norm. Meer aanvulling door en ruimte voor vrouwelijke kwaliteiten als empathie, samenwerking en een focus op de lange termijn, zorgen voor diversere teams die betere beslissingen maken. Het resultaat: betere producten en diensten, winstgevendere bedrijven en een meer toekomstbestendige sector.

WIFS wil de kracht van het vrouwelijke zichtbaar maken, deze versterken zodat changemakers in de hele sector zich gesterkt (en energiek) voelen om 'for good' te handelen. De intentie van WIFS met dit programma is om deze groeiende gemeenschap van changemakers te ondersteunen door:

 1. Het versterken van de kracht van het vrouwelijke binnen een
 2. Community van changemakers die waarden delen zoals: verbinding, empowerment, delen en energie geven;
 3. En om deze changemakers te ondersteunen als ze samen actie ondernemen richting de 'wat als..’?

Wie zijn de facilitatoren van de reis?

Peter Paul Leutscher
Peter Paul is partner van de RedZebra Group en heeft meer dan 30 jaar ervaring in leiderschap en organisatieontwikkeling. Hij heeft een unieke skillset ontwikkeld om de harde en zachte kant van mensen met elkaar te verbinden. Het ontdekken van “purpose” is de bron van inspiratie, creatie en richting om fundamentele keuzes te maken. Werken met Peter Paul levert een intrinsiek gevoel op van verbinding en veiligheid. Zijn grote gave schuilt in het vermogen om mensen te raken , te ontwaken en te verbinden. Connecting purpose, people to performance.

Fionnuala Herder-Wynne
Fionnuala is een strategisch partner van Oxford Leadership en S-Ray Diagnostics en partner van de RedZebra Group. Ze heeft ruim dertig jaar ervaring als Senior Leader, Coach en Catalyst, waar zij high performance teams en innovatieculturen binnen organisaties bouwt. Ze heeft uitgebreide ervaring in het designen, ontwikkelen en geven van ‘change interventions’ die impact hebben op individueel-, team- en organisatielevel. Luister ook de podcast van WIFS met een interview met Fionnuala.

Events

 • WIFS Executive Drinks

  21 juni 2024
  Inschrijving geopend
  Bekijken
  WIFS Executive Drinks
 • Dive In 2024

  24 september - 26 september 2024
  Inschrijving geopend
  Bekijken
  Dive In 2024

Nieuws

 • Nominaties Top 50 Women in Sustainable Finance 2024 van start

  Geplaatst: 01 mei 2024
  Algemeen
  DiveIn
  Lees meer
 • Accelerate 50/50: gendergelijkheid als katalysator voor duurzame verandering in de financiële sector

  Geplaatst: 08 maart 2024
  Activiteiten
  Algemeen
  Lees meer
 • WIFS inspireert Diversiteit en Innovatie in de Financiële Sector

  Geplaatst: 30 september 2023
  Activiteiten
  Algemeen
  DiveIn
  Lees meer