U bent hier:

Het adviesorgaan van WIFS: de RvA

01/06/2022

Afgelopen dinsdagavond 31 mei kwamen het bestuur van WIFS en de Raad van Advies bijeen. Het bestuur wordt bijgestaan door een Raad van Advies. De Raad van Advies fungeert als adviesorgaan, maar staat tevens het bestuur met raad en daad bij in het verwezenlijken van de ambitie van WIFS.

De Raad van Advies van WIFS per 31.05.2022

Maurice Oostendorp en Diederik van Wassenaer
Na jarenlange inzet in de Raad van Advies zijn Maurice Oostendorp en Diederik van Wassenaer afgelopen dinsdag afgetreden. Er gaat veel dank uit naar deze heren, mede dankzij hun waardevolle inzichten en adviezen heeft WIFS in de afgelopen periode een grote ontwikkeling kunnen doormaken. Wij wensen beiden veel succes in de toekomst.


Links: Maurice Oostendorp | Rechts: Diederik van Wassenaer

Voorzitter Raad van Advies
Seada van den Herik, Algemeen Directeur Onderlinge ’s-Gravenhage, is benoemd tot voorzitter van de Raad van Advies. Wij zijn trots dat zij met haar kennis en ervaring deze rol op zich wil nemen. Seada is een groot voorbeeld van hoe je persoonlijk omgaat met de balans tussen masculiene en feminiene energie. In plaats van te denken in beperkingen en ingesleten patronen, heeft ze tijdens haar periode in Silicon Valley geleerd te denken in kansen en mogelijkheden. Daar realiseerde ze zich ook dat het feit dat ze jong en vrouw was minder ter zake deed zolang er resultaten geleverd werden. Eén van Seada’s doelen is het stimuleren van andere vrouwen om hun eigen talenten te ontwikkelen en daarbij ambitie te mogen tonen.

Nieuwe leden
Om de Raad van Advies weer compleet te maken, zijn er drie nieuwe leden aangesteld. Wij zijn blij te kunnen aankondigen dat  Maarten Edixhoven, Gerald Cartigny en Maarten van Beek zich bereid hebben gevonden om zitting te nemen in de RvA.

50/50
Naast de komst van deze drie heren, hebben Seada van den Herik, Petri Hofsté en Josephine van der Vossen-Jonker nog altijd zitting in de RvA. De Raad van Advies bestaat nu uit 3 dames en 3 heren, wat een mooie weerspiegeling is van de 50/50 balans waar WIFS in de sector naar streeft.

Met de adviezen en ondersteuning van de Raad van Advies zet WIFS verder koers naar een financiële sector die net zo divers én inclusief is als de samenleving.