U bent hier:

2022 afsluiter: nieuwe bestuursleden & de kerstborrel

15/12/2022

Met veel enthousiasme verwelkomen we 3 nieuwe bestuursleden én blikken we terug op het afgelopen jaar. Op 14 december 2022 vond – sinds het uitbreken van Corona – de eerste fysieke ALV en kerstborrel van WIFS weer plaats. Voor de gelegenheid werden we ontvangen bij ING Amsterdam.

De ALV op 14 december 2022

Terugblik: 2022
Onze voorzitter Diana Zandbergen opende de ALV met een terugblik over het jaar 2022, dat van start ging met het opinie stuk over de 50/50 missie en het event ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag bij Triodos, waar de lancering van de Top 50 in samenwerking met Tosca en Lof plaats vond.

In Januari 2022 startte ook de tweede groep – ook wel bekend als Cohort 2 – van het Leiderschapsprogramma. Later in het jaar volgend nog Cohort 3 en 4. Een andere highlight was het driedaagse Dive In festival, waarvan er één dag op locatie plaatsvond bij Van Lanschot Kempen. Daarnaast vonden nog vele andere activiteiten plaats, van podcasts tot powertalks en executive lunches.

WIFS voorzitter Diana Zandbergen

Ook op organisatorisch vlak is er in 2022 veel bereikt bij WIFS. De uitstraling van WIFS is in een nieuw jasje gestoken met een nieuw logo, huisstijl en website. Directeur Mirelle van Gemert heeft samen met het bestuur, Jill Vriens en Lisa Bootsma een interne en externe boost gegeven. Zowel administratief én qua uitstraling naar de financiële markt. WIFS staat op de kaart en dat levert resultaat: inmiddels zijn er 4 nieuwe bedrijfsleden aangesloten. Een prestatie waar we trots op zijn, en specifiek Mirelle voor willen bedanken.

Aanvulling bestuur
Na een succesvolle herstructurering van de vereniging wordt met een krachtige visie verandering teweeg gebracht in de financiële sector en het ripple effect vergroot. Mirelle legt de functie als directeur neer maar blijft zich inzetten voor WIFS. Ze neemt met veel enthousiasme en plezier voor de tweede keer plaats in het bestuur van WIFS. Daarnaast maken ook Nelsy Salden en Coby-Wilma van Essen hun toetreding tot het bestuur. Dit met de algemene stem van de leden.

Nelsy Salden stelt zich voor

50/50 Accelerate
Afsluitend werd het onderzoek ‘50/50 accelerate’, in samenwerking met Deloitte en de SER, geïntroduceerd. Seada van den Herik – voorzitter van de WIFS Raad van Advies – is hierbij actief betrokken.

We doen onderzoek naar de regeling en het effect van 50/50 binnen de financiële dienstverlening. Hierbij kijken we naar de banken-, verzekerings-, pensioen-, en investment sector en hopen we ook de sector van adviseurs aan te kunnen laten sluiten. Een groot project, met een grote investering van tijd. We hopen dat het onderzoek waardevolle inzichten oplevert voor ons én de sector.

Voordat Diana afsluit en de kerstborrel wordt ingeschonken, is er speciale aandacht voor de Raad van Advies. De RvA is enorm betrokken bij onze werkzaamheden en dat zien we terug in alle input die we van hen krijgen, maar ook de hulp bij de organisatie van diverse events. Voor het hosten van de ALV en kerstborrel (incl. diner) danken we Maarten van Beek (HR Director ING).

v.l.n.r: Lievijne Neuteboom, Justina Alders, Coby-Wilma van Essen, Nelsy Salden, Diana Zandbergen

Allen dank voor jullie aanwezigheid en betrokkenheid bij WIFS in 2022. We kijken uit naar een mooi 2023.