U bent hier:

WIFS inspireert Diversiteit en Innovatie in de Financiële Sector

30/09/2023

In een bruisende week vol evenementen heeft WIFS wederom laten zien dat diversiteit en inclusie centraal moeten en kunnen staan in de financiële sector. Van de AMDiversity Award tot DiveIn en de lancering van de Top 50 Women in Sustainable Finance, deze week liet zien dat innovatie en inclusie hand in hand gaan. Om de week in 3 woorden te omschrijven: inspirerend, motiverend en prikkelend.

Maandag: AMDiversity Award bij AON
Op maandag 25 september werd de AMDiversity Award gehost bij AON. Een inspirerend evenement waarbij financiële bedrijven zoals Dazure, Obvion en Unigarant de kans kregen om hun inspanningen op het gebied van diversiteit en inclusie te tonen. Seada van den Herik, voorzitter van onze Raad van Advies, vervulde de rol van dagvoorzitter, en de winnaar, Obvion, werd uitgeroepen door de juryvoorzitter van de AMDiversity Award, tevens onze bestuursvoorzitter, Diana Zandbergen. Een inspirerende start van de week!

Dinsdag: DiveIn Festival 2023
Als countrylead Nederland van het internationale festival DiveIn, zette WIFS dinsdag de toon met een virtuele aftrap. Bestuursleden Lievijne Neuteboom en Nelsy Salden deelden hun boeiende verhaal over de missie van WIFS en de gamechangers in de sector. Gevolgd door een webinar met de inspirerende inzichten van ASN, het duurzame merk van De Volksbank. Linda van Dongen en Kirsten Kossen namen de deelnemers mee in de klimaatcrisis en hun duurzaamheidsbeleid. Wederom een middag vol inspiratie.

Woensdag: DiveIn hoofdevent bij de Volksbank & lancering Top 50 Women in Sustainable Finance
In een volle, inspirerende week is het moeilijk om een hoogtepunt aan te wijzen, maar als het moet, was deze op woensdag.

De drive en het enthousiasme resoneerde in de zaal tijdens de key-note van Ralien Bekkers, die naast een flinke reality-check van de huidige stand van zaken op het gebied van vrouwelijk leiderschap in besluitvorming omtrent klimaat, ook een motiverende boodschap meegaf. 

Micha Helbig van Infosys, een van onze sponsoren, was bereid zich last-minute beschikbaar te stellen als key-note spreker en inspireerde ons met zijn ervaring, aanpak en uitdagingen op het gebied van diversiteit en innovatie in een internationaal IT bedrijf. 

Aansluitend werd de Top 50 Women in Sustainable Finance gelanceerd aan de hand van een video. Een moment van trots, waarbij 50 toonaangevende vrouwen in de sector werden erkend voor hun bijdragen aan duurzame financiën. Bekijk de volledige Top 50 hier. 

Donderdag: Pensioendossier in de Spotlight
Op donderdag 28 september stond het pensioendossier centraal, in het thema van 'Unlocking Innovation: The Power of Inclusion'. De inzichten en ervaringen die deze sprekers deelden, benadrukten hoe inclusie kan bijdragen aan innovatie in het pensioenlandschap.

Anne-Marie Le Doux, Hoofd Klantervaring bij APG, deelde inzichten in hoe innovaties die APG initieert ervoor zorgen dat hun producten en diensten inclusief zijn, specifiek voor vrouwelijke klanten. Dakzij een interessante mix van persoonlijke verhalen en praktijkvoorbeelden bracht ze APG's innovatieve benadering van dit onderwerp tot leven.

Petra Hielkema, voorzitter bij de Europese Autoriteit voor Verzekeringen en Bedrijfspensioenen (EIOPA), ging in gesprek met Lievijne Neuteboom, en liet haar licht schijnen op de rol die innovatie, inclusie en diversiteit spelen in de wereld van regelgeving en toezicht. Ze belichtte een reeks onderwerpen, van gendergerelateerde pensioengaten tot de rol van innovatie bij het verbeteren van financiële inclusie en hoe zij werkt aan het bevorderen van diversiteit bij de EIOPA en in de pensioen- en verzekeringssector. Tijdens een interactieve vraag- en antwoordsessie gaf ze praktische inzichten in hoe je zichtbaar kunt zijn, gebruik kunt maken van je netwerk en jezelf en anderen kunt helpen succesvol te zijn.

Een week vol inspiratie en impact
Deze reeks evenementen onderstreept het belang van diversiteit, inclusie en duurzaamheid in de financiële sector. Wij blijven ons als WIFS inzetten voor deze essentiële waarden die onze missie ondersteunen. Samen bouwen we aan een inclusievere en duurzamere financiële wereld. We danken alle sponsoren, partners en deelnemers van de events om gezamenlijk met ons een een duurzame en gebalanceerde financiële sector te creeren. Op naar 50/50!