U bent hier:

Nominaties Top 50 Women in Sustainable Finance 2024 van start

01/05/2024

Wie zijn de vrouwen die de financiële sector helpen verduurzamen? WIFS organiseert voor het 3e jaar op rij de Top 50 Women in Sustainable Finance: een lijst van vrouwen die werken aan duurzaamheid in de financiële sector en aantoonbare zichtbaarheid en impact hebben op dit onderwerp. Iedereen is welkom om online nominaties voor deze lijst in te dienen. De nominatieperiode is nu geopend en loopt tot 31 mei 2024. De lancering van de Top 50 zal plaatsvinden tijdens het Dive In Festival, waarvan WIFS voor de vijfde keer de Nederlandse countrylead is. Het live event vindt plaats op 25 september 2024 bij PGGM in Zeist.

Top 50-vrouwen dragen bij aan diverse aspecten van duurzaamheid binnen de financiële sector, van bijvoorbeeld duurzaam beleggen tot aan het verduurzamen van de hypothekenportefeuille van banken en bijdrage aan de volksgezondheid binnen zorgverzekeraars. Initiatiefnemer van de Top 50 Women in Sustainable Finance 2024 is WIFS, een vereniging die streeft naar een 50/50 balans in de financiële sector: een financiële sector die even divers en inclusief is als onze maatschappij zelf.

Ook de afgelopen jaren werd de Top 50 Women in Sustainable finance gepubliceerd. Ondernemers, C-level executives, managers, maar ook aanstormende talenten en thought leaders, werden opgenomen in deze lijsten. Een diverse en inspirerende groep vrouwen die allen, op hun eigen manier, positieve impact weten te maken binnen de sector.

Links: WIFS voorzitter Diana Zandbergen reikt het Top 50 speldje uit aan 2023 nominee Annette Mosman, CEO / bestuursvoorzitter van APG en oa in de RvC van Ajax. | Rechts: WIFS bestuurslid Mirelle van Gemert reikt het Top 50 speldje uit aan 2023 nominee Bianca Tetteroo, Voorzitter Raad van Bestuur bij Achmea.

Een vakjury, bestaande uit Cindy van Oorschot, Rinke Zonneveld, Stephan Veen, Faisal Setoe en Nicolette Loonen, zal na afloop van de nominatieperiode de nominaties beoordelen op basis van zichtbaarheid en impact in het afgelopen jaar. Juryvoorzitter Marguerite Soeteman-Reijnen benadrukt het belang van de erkenning die de Top 50 biedt:

“De genomineerden geven duurzaamheid niet alleen een gezicht. Deze dames nemen eigenaarschap, wekken vertrouwen en creëren zowel intern als extern essentiële resultaten.”

De lancering van de Top 50 Women in Sustainable Finance zal een van de hoogtepunten zijn tijdens het Dive In Festival Nederland. Het is de tiende editie van het wereldwijde event, en WIFS is de Nederlandse countrylead voor het vijfde jaar op rij. Dive In vestigt de aandacht op diversiteit en inclusie binnen de financiële sector door middel van het organiseren van diverse evenementen in 47 landen. Het festival benadrukt de noodzaak om verder te kijken dan de traditionele definities van diversiteit en te streven naar gelijke kansen voor iedereen.

Nominaties kunnen hier worden ingediend.