U bent hier:

Coby-Wilma van Essen

Bestuurslid

Coby-Wilma van Essen-Meijers is zelfstandig ondernemer, compliance professional, vertrouwenspersoon, trainer & auteur Wft/Wwft. Outside the box denkend en handelend. ​

Ze is ook echtgenote van Edwin die als head legal & compliance werkt bij een internationale bank in Rotterdam en moeder van twee zoons (19 en 17 jaar) die beide studeren. 's Ochtends wandelt ze graag een uur met haar Welsh Springer Spaniel,  voordat de hectiek van het werkzame leven weer begint.

Sinds 1985 is Coby werkzaam binnen de financiële dienstverlening, met een voorliefde voor het verzekeringsvak. Maar de laatste jaren ook actief op het gebied van KYC/CDD, zowel bij banken, verzekeraars en assuradeuren. Daarnaast geeft ze ook regelmatig trainingen op het gebied van Wft en Wwft, maar ook compliance trainingen.

Coby: "Begin 2022 heb ik het WIFS Leadership programma gevolgd, op aanraden van een deelneemster uit Cohort 1 (najaar 2021). Van hieruit is mijn ripple ontstaan: gelijke kansen voor iedereen binnen de financiële sector, man of vrouw met een opleiding Mbo- Hbo of WO.​ Samen met de deelnemers uit Cohort 1 en Cohort 2 willen we de financiële wereld veranderen. Meer vanuit de mens binnen de financiële dienstverlening, minder vanuit targets. Daar past de 50/50 heel mooi in. Met het bestuur van WIFS en iedereen die daaraan wil bijdragen geloof ik in het ‘trust the process’. En wil ik graag bijdragen aan deze verandering."

“Met het bestuur van WIFS wil ik graag bijdragen aan het creëren voor gelijke kansen voor iedereen binnen de financiële sector.”

LinkedIn: Coby-Wilma van Essen
E-Mail: coby.van.essen@wifs.nl

Events

 • Dive In - live event 25 september 2024

  25 september 2024
  Inschrijving geopend
  Bekijken
  Dive In - live event 25 september 2024

Nieuws

 • WIFS verwelkomt nieuwe bestuursvoorzitter en vice-voorzitter

  Geplaatst: 29 mei 2024
  Algemeen
  Lees meer
 • Nominaties Top 50 Women in Sustainable Finance 2024 van start

  Geplaatst: 01 mei 2024
  Algemeen
  DiveIn
  Lees meer
 • Accelerate 50/50: gendergelijkheid als katalysator voor duurzame verandering in de financiële sector

  Geplaatst: 08 maart 2024
  Activiteiten
  Algemeen
  Lees meer