U bent hier:

Ons verhaal

MISSIE

Een toekomst waarin de financiële sector net zo divers én inclusief is als onze samenleving. Daar maken we ons bij WIFS hard voor.

Genderongelijkheid is een cultureel en maatschappelijk probleem. Met de komst van het bindend vrouwenquotum wordt een goede stap gezet, maar daar neemt WIFS geen genoegen mee. Wij streven naar een 50/50 balans.

VISIE

50/50 betekent voor ons niet alleen gelijke verdeling man/vrouw, maar dit is wel het startpunt. Het gaat om de balans tussen mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten in organisaties, teams maar ook in jezelf. Juist in de financiële sector zijn masculiene kwaliteiten in leiderschap van origine de norm. Hierin moet meer ruimte en respect voor feminiene kwaliteiten als empathie, samenwerking en een lange termijn focus komen. Als je zelf, of je nu man of vrouw bent, zowel de meer mannelijke als de meer vrouwelijke kwaliteiten durft in te zetten in je bedrijf, creëer je meer balans en dit leidt uiteindelijk tot meer diverse teams die breder gefundeerde beslissingen maken en aantoonbaar betere bedrijfsresultaten. Deze balans  is van belang voor het creëren van een gezonde en duurzame financiële sector.

Meer vrouwelijke power inzetten voor een duurzame sector en wereld.

STRATEGIE

WIFS is een community met een duidelijke footprint in het scheppen van ruimte voor feminiene waarden vanuit een inclusief perspectief. Wij streven ernaar om een community van gelijkgestemden te vormen die staan voor meer vrouwelijke power in jezelf, je team , je organisatie en de sector. Het masculiene heeft op veel plekken nog de overhand en tegelijkertijd zien we dat op allerlei vlakken dat het moment nu echt daar is om de balans te creëren. Dit doen we op basis van onze vier kernwaardes.

Connect: Professionals uit de financiële sector kunnen elkaar via het netwerk ontmoeten en nieuwe verbindingen met elkaar maken door inspirerende events online en offline te organiseren. Sinds 2020 is WIFS de Nederlandse host van het internationale DiveIn festival.

Share: Kansen, kennis en ervaringen met elkaar te delen om zichzelf én anderen in het netwerk te versterken.

Empower: Professionals zijn bewust(er) van hun kwaliteiten en vinden handreikingen in het WIFS-aanbod om (nog meer) in hun kracht te komen. Mede door cross-mentoring van senior management naar young potentials.

Energize: De activiteiten inspireren, motiveren en stimuleren om de WIFS missie in woord en daad op een sprankelende manier uit te dragen. Ons leiderschapsprogramma is een transformatieprogramma en een reis vanuit een persoonlijk doel om het 'ripple effect' te veroorzaken.

WIFS werd in 2009 opgericht. Ons bestuur bestaat uit vrijwilligers - vrouwen met een grote staat van dienst in de financiële dienstverlening. Officieel zijn we een vereniging die voldoet aan de wbtr

De Raad van Advies bestaat uit c-suite executives, die het bestuur vrijwillig adviseert. Zij ondersteunen ook actief de missie door het organiseren van evenementen. 

Events

 • WIFS Executive Drinks

  21 juni 2024
  Inschrijving geopend
  Bekijken
  WIFS Executive Drinks
 • Dive In 2024

  24 september - 26 september 2024
  Inschrijving geopend
  Bekijken
  Dive In 2024

Nieuws

 • Nominaties Top 50 Women in Sustainable Finance 2024 van start

  Geplaatst: 01 mei 2024
  Algemeen
  DiveIn
  Lees meer
 • Accelerate 50/50: gendergelijkheid als katalysator voor duurzame verandering in de financiële sector

  Geplaatst: 08 maart 2024
  Activiteiten
  Algemeen
  Lees meer
 • WIFS inspireert Diversiteit en Innovatie in de Financiële Sector

  Geplaatst: 30 september 2023
  Activiteiten
  Algemeen
  DiveIn
  Lees meer