U bent hier:

Petri Hofsté

Commissaris bij Rabobank, Achmea, Fugro en Pon Holdings en lid van het bestuur van Stichting Nyenrode en Vereniging Hendrick de Keyser

Met veel passie, hard werken en een beetje geluk en wijsheid heeft zij in haar loopbaan diverse stappen genomen en mooie posities gehad. Dat ze als vrouw regelmatig een wat bijzondere eend in de bijt was, werd haar al vroeg duidelijk. Dat was zo in de collegebanken op Nyenrode en aan de Vrije Universiteit, maar ook in de Accountancy sector, waar ze 30 jaar geleden haar loopbaan startte. Met vrouwennetwerken in en buiten KPMG, probeerde ze met andere vrouwen zichzelf te ontwikkelen en de carrieremogelijkheden op de agenda te zetten in bestuurskamers. De discussies gingen toen over rechten en secundaire arbeidsvoorwaarden, maar ook over leiderschap en managementontwikkeling en hoe je daar als vrouw naar keek. 

In de loop van de jaren heeft ze het denken over gender diversity in de Accoutancy sector en in de Financiele sector, die ze daarna betrad, zien ontwikkelen van ‘ruimte geven voor vrouwen via secundaire arbeidsvoorwaarden’, via ‘de noodzaak om vrouwen op de schaarse arbeidsmarkt te werven’, naar ‘de waarde van (gender)diversiteit voor de besluitvorming in organisaties’.

"De positieve ontwikkeling die we met diversiteit in de periode van grote transformaties in de financiele sector en daarbuiten nastreven en de belangrijke waarde die dat heeft voor generaties nu en na ons, is voor mij een belangrijke reden een bijdrage te leveren aan de Raad van Advies van WIFS." 

LinkedIn Petri Hofste

Events

 • Nieuwjaarsborrel

  19 januari 2024
  Inschrijving geopend
  Bekijken
  Nieuwjaarsborrel
 • Accelerate 50/50

  01 maart 2024
  Inschrijving geopend
  Bekijken
  Accelerate 50/50

Nieuws

 • WIFS inspireert Diversiteit en Innovatie in de Financiële Sector

  Geplaatst: 30 september 2023
  Activiteiten
  Algemeen
  DiveIn
  Lees meer
 • LANCERING TOP 50 WOMEN IN SUSTAINABLE FINANCE

  Geplaatst: 27 september 2023
  Algemeen
  DiveIn
  Lees meer
 • AMdiversity

  Geplaatst: 20 september 2023
  Activiteiten
  Algemeen
  DiveIn
  Lees meer