U bent hier:

Seada van den Herik

Directeur Onderlinge 's-Gravenhage

Ze rondde de opleiding Bedrijfswiskunde & informatica af in combinatie met een bestaan als toproeier. En  vervolgde haar loopbaan met diverse banen in de consultancy, bijna altijd op het snijvlak van IT en  organisatieverandering.

Bij Zwitserleven werd ze verantwoordelijk voor nagenoeg alle projecten die daar liepen. Dat was haar eerste “echte baan” in de pensioen- en levensector. Daarna volgde directiefuncties bij RegioBank, Reaal, Zwitserleven (Vivat) en Onderlinge ’s-Gravenhage. De laatste jaren combineerde ze  dat met twee commissariaten.

Seada: 'Er zijn diverse personen en ervaringen die mij hebben gebracht op de plek waar ik nu ben. Mijn ouders  hebben me geleerd dat je een goed leven leidt als je al je talenten ontwikkelt en inzet. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. Een stevige bètastudie heeft mijn analytisch denkvermogen ontwikkeld. De destijds verreikende ambities van mijn roeicoach Kris Korzeniowski leerden me dat we als Nederlandse roeivrouwen medailles konden halen op WK’s en de Olympische Spelen. 1,5 jaar werken in Silicon Valley  zorgde ervoor dat ik ging denken in kansen en mogelijkheden, in plaats van in beperkingen en ingesleten patronen. Het feit dat ik jong en vrouw was deed minder ter zake zolang ik resultaten leverde. Het mocht zelfs niet op mijn CV staan! Tel daarbij op dat ik een stoere slimme geëmancipeerde moeder als rolmodel had. En het kan niet anders dan dat ik ook andere vrouwen wil stimuleren om hun eigen talenten te ontwikkelen en daarbij ambitie te mogen tonen.'

"WIFS is een organisatie die tot missie heeft een betere balans te creëren tussen masculiene en feminiene waarden in de financiële sector. Ik ben er van overtuigd dat dit bijdraagt tot een sterkere financiële sector die beter gewaardeerd zal worden in onze maatschappij. Ik wil als lid van de Raad van Advies mij graag inzetten voor de missie van WIFS en het bestuur steunen en uitdagen bij hun werk en ambities."

LinkedIn Seada van den Herik

Events

 • Dive In - dinsdag - online event

  26 september 2023
  Inschrijving geopend
  Bekijken
  Dive In - dinsdag - online event
 • Dive In - woensdag - live event

  27 september 2023
  Bekijken
  Dive In - woensdag - live event
 • Dive In - donderdag - online event

  28 september 2023
  Inschrijving geopend
  Bekijken
  Dive In - donderdag - online event

Nieuws

 • AMdiversity

  Geplaatst: 20 september 2023
  Activiteiten
  Algemeen
  DiveIn
  Lees meer
 • AMWeb: Diana Zandbergen (WIFS): 'Leiders van morgen bezig met diepgang en zingeving'

  Geplaatst: 02 september 2023
  In de media
  Lees meer
 • Juryberaad Top 50 Women in Sustainable Finance

  Geplaatst: 01 september 2023
  Algemeen
  Lees meer