U bent hier:

NCD

Diversiteit in leiderschap
Samen met de NCD (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren)  zet WIFS zich in om diversiteit in leiderschap binnen organisaties te bevorderen. Sinds de ondertekening van een partnerovereenkomst in 2015 werken we samen voor meer vrouwen in leiderschapsposities. Dat doet NCD door vrouwen te motiveren en hen uit te nodigen voor relevante events, door opleidingen op te zetten, door mentorposities te realiseren en te matchen op posities. En daarmee hopen we een aanzet te geven om de bestaande  ‘muurtjes’ in- en buiten de boardroom af te breken.

WIFS- en NCD- leden kunnen inschrijven op elkaars events tegen ledentarief en we organiseren minimaal één keer per jaar een gezamenlijk event. Daarmee helpen we onze wederzijdse leden met de kennis van WIFS én NCD en stellen wij hen in staat hun netwerk verder uit te breiden.

Vrouwelijke invloed
WIFS vindt de samenwerking met NCD cruciaal als het gaat om het creëren van meer feminiene invloed in organisaties én daarmee een beter evenwicht tussen mannen en vrouwen in de Boardroom. Want het blijkt dat een beter evenwicht tussen de bijdrage van mannen en vrouwen op elk niveau van de organisatie, dus ook in de top, leidt tot aanmerkelijk beter leiderschap. Dat blijkt al uit diverse onderzoeken. En dat nieuwe leiderschap, uitgaande van diversiteit, hebben we in Nederland hard nodig om een toppositie in de wereld te houden.

Diversiteit
Het M/V Factor project van de NCD is een van de initiatieven waarmee  actief gewerkt aan wordt aan evenwichtig leiderschap. Dat vind je terug in Leadership- en Governance opleidingen, stage- en ervaringsplekken en coaching. Het project ontstond mede naar aanleiding van de afspraak dat in 2016 30% van de topposities in bedrijven bekleed moet worden door vrouwen. Een onderwerp dat ook WIFS regelmatig onder de aandacht brengt vanuit verschillende invalshoeken.  Professor Mijntje Lückerath gaf op het WIFS event van 2015 nog maar weer eens aan dat ‘diversiteit’ een belangrijke bouwsteen is voor ‘High Performing Boards’.

Over NCD
De NCD (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren) is een vereniging van, voor en door collega’s die investeren in beter leiderschap, te beginnen bij henzelf. Als CEO, Directeur, Managing Partner, DGA, Commissaris, Toezichthouder of welke naam voor leiderschap het ook mag hebben, wil men voor elkaar klaar staan als dat nodig is. Maar ook zet men zich actief in voor de wereld buiten onze organisaties.  Het NCD noemt dat ‘verantwoordelijk leiderschap’.

Het gaat de NCD primair om inspiratie en persoonlijke groei. Dat kan alleen als er een maximaal onderling vertrouwen is, waarin kwetsbaarheid normaal is. We weten maar al te goed dat van elkaar leren de meest effectieve manier is om zelf te leren. Net als we weten dat blijven leren een ‘must’ is (life time learning). Daarbij is bewust en positief ondernemerschap de rode draad. Bewust omdat de NCD ook naar de effecten op langere termijn willen kijken. Positief omdat het vooral gaat over het willen pakken van kansen en het zoveel mogelijk vermijden van negatieve energie.

NCD organiseert jaarlijkse vele evenementen waar WIFS leden van harte welkom zijn. Zoals de Dag van het Leiderschap.

Events

 • WIFS Executive Drinks - Indra Frishert

  21 juni 2024
  Inschrijving geopend
  Bekijken
  WIFS Executive Drinks - Indra Frishert
 • Dive In 2024

  24 september - 25 september 2024
  Inschrijving geopend
  Bekijken
  Dive In 2024

Nieuws

 • WIFS verwelkomt nieuwe bestuursvoorzitter en vice-voorzitter

  Geplaatst: 29 mei 2024
  Algemeen
  Lees meer
 • Nominaties Top 50 Women in Sustainable Finance 2024 van start

  Geplaatst: 01 mei 2024
  Algemeen
  DiveIn
  Lees meer
 • Accelerate 50/50: gendergelijkheid als katalysator voor duurzame verandering in de financiële sector

  Geplaatst: 08 maart 2024
  Activiteiten
  Algemeen
  Lees meer