U bent hier:

Accelerate 50/50

Accelerate 50/50
Georganiseerd doorWIFS
LocatieAthora, Amsterdam
Datumvrijdag 1 maart 2024

Om in te schrijven dient u ingelogd te zijnDe helft van de wereldbevolking bestaat uit vrouwen, de helft van de Nederlandse bevolking bestaat uit vrouwen, de helft van de klanten van de financiële dienstverleners bestaat uit vrouwen, de helft van de werknemers van de financiële dienstverleners bestaat uit vrouwen. Dus waarom bestaat de helft van de bestuurders in financiële dienstverlenende bedrijven niet uit vrouwen?

In Nederland is de vooruitgang in het verschuiven van de status quo naar de 50/50 balans tussen man en vrouw te traag. Om deze reden hebben WIFS en Deloitte vorig jaar het onderzoek 'Accelerate 50/50' gelanceerd.

Waar staan we nu een jaar later? Is de beweging op gang gekomen? Weten we deze beweging te versnellen? Waar lopen leiders, medewerkers en organisaties tegen aan?

In aanloop naar Internationale Vrouwendag 2024, brengen we de tweede onderzoeksresultaten van Accelerate 50/50 uit, een update van de basis die we vorig jaar legden. 

 

Programma

Het programma omvat een reeks inspirerende gasten en sprekers. De middag wordt geleid door Henk Jansen, met zijn jarenlange ervaring in de financiële sector en als netwerker en inspirator, zal hij de verschillende elementen uit het programma met elkaar verbinden. Allereerst ontvangt hij onze keynote spreker, Wendy Broersen. Zij zal haar expertise op het gebied van inclusiviteit en diversiteit delen en heeft een praktisch model ontwikkeld om dit in de organisatie in te voeren . Vervolgens neemt Laura Lee, Manager Inclusion & Diversity, ons mee in de ervaringen en lessen over gender gebalanceerd leiderschap bij haar werkgever Van Lanschot Kempen.

Na een korte pauze, waar tevens ruimte is tot netwerken, presenteren we het nieuwe Accelerate 50/50 rapport. Deze wordt toegelicht door Jason Jie, Diversity, Equity and Inclusion Consultant bij Deloitte,  en deelnemer van het projectteam dat heeft gewerkt aan het rapport.

Vertegenwoordigers van onder andere  Dazure en Deutsche Bank, schuiven aan in een paneldiscussie voor een interactieve reflectie en hoe het ongemakkelijke gesprek aandacht vraagt. Uiteraard is er voldoende tijd om te netwerken tijdens de borrel waar we mee afsluiten.

Benieuwd naar het event van vorig jaar? Bekijk de aftermovie hier.

 

Informatie & Aanmelden

Tijd: 13:00 - 16:30
Datum: 1 maart 2024
Locatie: Athora, Amsterdam
Voertaal event: Engels

Aanmelden WIFS leden 
Voor WIFS leden is deelname aan dit event gratis, je meld je aan via het ledenportaal.
Wel is er een no-show policy van kracht voor leden. Indien je toch verhinderd bent vragen wij je af te melden voor 25 februari 2024, anders zijn wij in verband met reeds gemaakte kosten helaas verplicht €50,50 in rekening te brengen. Afmelden kan per mail naar info@wifs.nl

Aanmelden niet-leden
Ook niet-leden zijn meer dan welkom! Voor deelname aan het event vragen we een symbolische bijdrage van €50,50, waarmee je onze missie steunt. Registratie kan via dit formulier.

Aanmelden kan tot uiterlijk 23 februari 12:00 uur, of tot de zaal vol is.