U bent hier:

Geschiedenis

Een beknopte, chronologische terugblik op enkele highlights uit de geschiedenis van WIFS. WIFS is ook bekend als Women In Financial Services Netherlands. De vereniging is opgericht in 2009.

2022

Top 50 Women in Sustainable Finance
2e lancering Top 50 Women in Sustainable Finance in samenwerking met Lof en Tosca. Op locatie bij duurzaam Triodos in Zeist.

Lancering nieuwe look & feel
Bij een aangescherpte propositie hoort ook visuele ondersteuning. Met nieuwe, powerfull kleuren en een logo welke de missie versterkt en onderstreept gaat WIFS verandering tegemoet.

2021

50/50: op weg naar een gelijke balans man-vrouw
WIFS scherpt na 10 jaar bouwen aan een community met een visie de propositie aan. Iedereen is het erover eens en alle onderzoeken wijzen uit dat een betere balans tussen mannen en vrouwen betere resultaten op lange termijn geeft. Er is door de politiek besloten dat het bindende vrouwenquotum per 1 januari 2022 ingevoerd gaat worden. WIFS neemt geen genoegen met een derde maar gaat voor 50/50. Tijd om de norm bij te stellen, of sterker nog niet meer vanuit de achterstanden te benaderen.

Lancering van het leiderschapsprogramma
Het WIFS leiderschapsprogramma is voor changemakers die zich in willen zetten voor een toekomst waarin vrouwelijke kwaliteiten in leiderschap net zo’n belangrijke rol innemen als de mannelijke. Het leiderschapsprogramma is een deep dive journey die een groep van changemakers als community doorloopt.

Lancering van het mentorprogramma
WIFS Staat voro groei: groeien als persoon, als professional en als leider. Op sommige momenten in je loopbaan is het fijn als je op een laagdrempelige manier begeleid wordt bij je ontwikkeling en groei. Met het mentorprogramma werkt WIFS samen met de community van vele ervaren vrouwen in het netwerk om anderen verder te helpen in hun carrière. Empowered women empower women!

Lancering WIFS podcast
Met het lanceren van de WIFS podcast is een nieuw kanaal voor inspiratie geopend. Onder andere in gesprekken met bestuursleden en prominenten in de financiële sector wordt de luisteraar geïnspireerd en geïnformeerd.

2020

Dive In festival powered by WIFS: de eerste editie
In samenwerking met het Dive In festival, een internationaal initiatief in meer dan 30 landen om diversiteit en inclusiviteit onder de aandacht te brengen host WIFS voor het eerst de Nederlandse editie.

Digitalisering events
Onder invloed van de uitbraak van Covid-19 in 2020 zag het event-jaar er bij WIFS ook geheel anders uit. Dankzij de hedendaagse techniek hebben we in 2020 virtueel inspirerende lunchsessies, events en eindejaarsborrel kunnen organiseren.

2019

10-jarig Jubileumcongres
10 jaar geleden werd WIFS opgericht door Nicolette Loonen. Dit werd gevierd met een jubileumcongres dat plaatsvond bij DNB in Amsterdam. Met bijna 200 deelnemers werd stilgestaan bij het thema ‘Something Old, Something New’ met lezers, inspiratiesessies en een panel discussie van onder andere Eric de Blok, Martine de Visscher, Iris Dorreboom en Klaas Knot.

2018

Met een strategische borrel bij DNB en een sessie over de toekomst van WIFS was 2018 een jaar waarmee vooruit werd gekeken. Verder hebben er in 2018 diverse inspirerende executive lunches plaatsgevonden.

2017

WIFS Diversity Research Accelerator
BIj ING Amsterdam vond het DRA event plaats waar onder andere ruimte was om eye-opening publicaties over gender-diversiteit te nomineren.

Met je hoofd, je hart en je handen!
Het zevende WIFS-jaarcongres heeft plaatsgevonden bij DNB Amsterdam. Met het thema ‘Lean In & Be Visible’ werd gesproken over het werken aan zichtbaarheid en impact en je ontfermen over je eigen persoonlijk leiderschap. Met je hoofd, je hart en je handen!

2016

Vrouwen maken het verschil
Een van de WIFS events in 2016 vulde alle 150 stoelen in het auditorium in De Hermitage van Amsterdam. Een gevarieerd programma met onderzoeksresultaten, diverse tips en handvatten en andere elementen droegen bij aan de gemeenschappelijke overtuiging dat vrouwelijk leiderschap wel degelijk het verschil kan maken.

Executives
Naast 5 fantastische events in 2016 werden ook meerdere executive breakfasts en lunches georganiseerd bij onze bedrijfsleden waar er werd gediscussieerd over actuele onderwerpen.

2015

Balanced leadership
Het jaarthema dat centraal stond in 2015. Rondom ‘balanced leadership’ zijn gedurende het jaar diverse inspirerende activiteiten georganiseerd. Geïnspireerd door de “He for She” speech van Emma Watson in haar ambassadeursrol voor genderdiversiteit voor de Verenigde Naties. Een thema dat meer aandacht verdient, omdat het alleen succesvol kan zijn als zowel mannen als vrouwen zich dit onderwerp aantrekken.

2014

Young WIFS van start
Bij de start van hun carrière beginnen we allen met dezelfde schone lei, tenminste zo lijkt het. Want al snel lopen de ontwikkelpaden uiteen. Allerlei redenen worden genoemd waarom vrouwen niet hetzelfde carrière pad volgen als mannelijke collega's en er uiteindelijk zelfs voor kiezen de financiële sector verlaten. Genoeg redenen om naast WIFS ook Young WIFS op te richten. Met Young WIFS willen wij jonge vrouwen (tot 35)  binnen de financiële sector houden en de kans geven onderdeel te zijn van een succesvol netwerk.

2012

WIFS goes international
BIj de Belgische bankenfederatie in Brussel werd de allereerste WIFS bijeenkomst in België georganiseerd. Met 80 enthousiaste deelneemsters werd het event een groot succes.

2009

In 2009 startte Nicolette Loonen WIFS vanuit huis, met o.a. mede-bestuurders Nathalie Weersma en Janine Breij. Zij vond dat er, zo vlak na de crisis, te weinig vrouwen zichtbaar waren in het debat. Al snel hadden zich 300 vrouwen aangemeld bij de LinkedIn-groep. WIFS kreeg veel aandacht, ook vanwege prominente sprekers op de events als toenmalig Prinses Máxima, Herman Wijffels en vele anderen. Ambitie van WIFS blijft volgens Loonen een bijdrage leveren aan oplossingen voor de vele uitdagingen in de samenleving, waarvan de gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen er één van is.

Events

 • WIFS Executive Drinks - Indra Frishert

  21 juni 2024
  Inschrijving geopend
  Bekijken
  WIFS Executive Drinks - Indra Frishert
 • Dive In 2024

  24 september - 25 september 2024
  Inschrijving geopend
  Bekijken
  Dive In 2024

Nieuws

 • WIFS verwelkomt nieuwe bestuursvoorzitter en vice-voorzitter

  Geplaatst: 29 mei 2024
  Algemeen
  Lees meer
 • Nominaties Top 50 Women in Sustainable Finance 2024 van start

  Geplaatst: 01 mei 2024
  Algemeen
  DiveIn
  Lees meer
 • Accelerate 50/50: gendergelijkheid als katalysator voor duurzame verandering in de financiële sector

  Geplaatst: 08 maart 2024
  Activiteiten
  Algemeen
  Lees meer